UYANMA PROJESİ

Farkında olmadan bizler kime, kimlere, hangi sisteme hizmet ediyoruz? kimin tarafıyız? Bu dünyada olmuş, olan ve olacak savaşlar sadece hak ve batıl savaşıdır.
Bu siteyi hazırlamama sebep, h.z İbrahimin ateşini söndürmeye giden karınca misali tarafımızı belli etmektir.

Ü,Keskin

27 Ocak 2011 Perşembe

1 dolar ve sembolizim

Oldukça farklı yorumlanan ve tartışmalara neden olan bir sembol kaynağı var elimizde. En azından herkes bir kere bile olsa görmüştür bunu hayatında... Borsayı çalkalar, ama altın ya da gümüş olarak değeri yoktur. SANAL PARA! Bunu ben söylemiyorum, kendisinin üzerinde yazıyor. Neyin mi? Amerika'nın Van dalırlık (One Dollar) banknotlarının üzerinde.

Ön yüzeyinde G. Washington'ın (bu adamla aynı gün doğmuşum) bir resmi var. Dı Birleşik Devletleri Offf Amerika yazısı Washington'ın tepesinde duruyor. 4 adet 1 rakamı 4 farklı köşeye yerleştirilmiş, bütün 1'lerin çerçevesi farklı gördüğünüz gibi. (Neden hepsi öyle bilmiyorum ama sağ üst köşedekinin çerçevesinin hemen üzerinde minnacık bir baykuş resmi var.)
En tepede de "Federal Reserve Note" yazar, yani dediğim gibi gümüş ya da altın olarak karşılığı olmayan sanal para...

Ön tarafı bir kenara koyun, bizim için sembol yığını olan kısım arka taraf. Kendi kendinize arasanız bir kaç bilindik şeyi bulabilirsiniz, ve ya eğer az da olsa masonik sembolizmden anlıyorsanız, bir çok şeyi görebilirsiniz. Ancak herkesin şimdi söyleyeceğim şeyi nasıl gözden kaçırdığını inanın çok merak ediyorum: Amerika'nın dolarının üzerinde neden bir PİRAMİT olsun ki? 
  Öncelikle  mason  sembolizminden ve daha eski olmasına rağmen herkesin aşina olduğu bir sembolden  bahsedelim;

Masonizmi bir tür Aydınlanma Yolu ya da Bilgi ve Güç Tarikatı şeklinde yorumlarsak gerçek masonizm anlamına yaklaşmış oluruz, tanımı da mason olmadan anlayamayız zaten... Ancak önemli bilgileri  Vikipedi 'de bulabilirsiniz 

 Masonlar, çoğumuzun hiç duymamış olmasına rağmen çok geniş bir çevredir. Dünyanın her yerinde milyonlarca mason olduğunu biliniyor. Birbirlerine üstad ve kardeş şeklinde hitap ediyorlar. Özel tokalaşma şekilleri var, yılda en az bir kere farklı localarda bir araya geliyor, dünya ile ilgili toplantılar yapıyorlar. Özel yüzükleri ve sembolleri var. Bunların başlıcaları:

Her Şeyi Gören Göz: En basit şekilde bir üçgenin tepesine koyulmuş bir daire ile gösterilir. Buradaki üçgen (ya da piramit) pek çok farklı şekilde yorumlanır. Paganizmden gelen anlamıyla üçgen şekli tıpkı bir ok gibi üzerindeki güneşi göstermektedir. Güneşe (ve diğer bir çok şeye) tapan Paganlar aynı zamanda yukarı bakan üçgeni erkek (penis), aşağıya bakan üçgeni kadın (rahim) olarak sembolize etmiştir.. Masonların bu sembolü geniş mason sembolizmine dahil etmeleri ise farklı bir görüşe dayanır. Masonizm'de güneş aydınlanmayı temsil eder, ve aydınlanma üzerine kurulu bir kardeşlik için güneşten daha güzel bir sembol olamaz elbette.
Her Şeyi Gören Göz ifadesi ise, yine Tanrı'ya çağrışım yaparak kendisini gizlemiş bir mason ifadesidir, ve gözü ifade eden o daire en tepede durarak "Hepinizi Görürüm, Herşeyi Bilirim!" şeklinde bir mesaj veriyor. Masonların yüksek mertebeli olanlarının her an her şeyden haberdar oldukları biliniyor, hatta bazı devletlerin büyüklerinin onlara danıştıkları da...

33: Masonluk derece adı verilen rütbelerden oluşur. Masonluğa yeni adım atan kişiler birinci dereceden başlar ve belli kriterlere dayanarak yükselir. En yüksek derece olan 33, masonluğun ve bilginin doruk noktasıdır. 33 sayısına pek çok yerde rastlanabilir . Ben masonların 33'ü insanın omurilik kemiklerinden esinlendiğini düşünüyorum. 33 omurilik kemiği dereceleri gösterir ve en üstünde insan bilgisinin kaynağı oloan beyin bulunur. Tıpkı üçgenin üzerindeki daire gibi.

13: Masonların dünyanın her yerinde anlamlı olan sayıları ve sembolleri sevdiği çok açık. 13 sayısı da onlar için önemlidir. "13 kabalistik ebced hesabına göre sevginin birliği anlamına gelir" diyor bir kaynak. Bana en mantıklı gelen açıklama ise bunun İsa'nın 13 soyunu ifade ediyor olması.


Paganizmden Önemli Bir Sembol:
Pek çok kişi kafasında İsrail-Amerika-Mason üçgenini kurar, doların üzerinde de benzer şeylerle raslamak bu üçgeni dikleştirir. Şu bilinmelidir ki, İsrail'in ulusal bayrağının üzerindeki 6 köşeli (Davut Yıldızı olarak da bilinir) yıldız, Yahudilik ve İsrail'den çok daha önce var olan bir semboldü.

Yahudilikten önce paganizmde rastlanmış olan bu sembol, yukarı bakan üçgen ile aşağı bakan üçgenden, yani bir kadın ve bir erkekten oluşur. Bu iki üçgen üstüstedir. Sombol Pagan ayinlerini, yani cinsel birleşmeyi ifade ediyordu. Hani sevişerek ayin yapanlar varmış ya, işte onlar Paganlar oluyor.

Paganizmden önce ise genel anlamda kara büyüyü ifade edermiş. Pek çok oyunda ve filmde hatta oyun yapma programlarında buna rastlama nedenimiz de budur. Masonlar da kara büyüyü ifade etmesinden ziyade geniş anlamlı olduğundan dolayı bu sembolü aralarına almışlardır.


Sanırım artık doları incelemeye hazırız, o zaman arka yüzünden başlayabiliriz.

Tabi ki ilk olarak hemen gözümüze piramit çarpıyor. Amerika'ya giden ilk insanların mason olduğunu düşünürsek ilk paraların üzerinde de bunları bulmak bizi şaşırtmamalı, piramitten daha güzel sembol olur mu? Hem üzerinde de yerleştirmişler herşeyi gören gözlerini. Piramitten ayrı çizilme nedenini de söyleyeyim; masonların tek dünya devleti ve yani dünya düzeni gibi planları vardır, bunu daha önce de uygulamayı denemiş ancak başarılı olamamışlardır, işte bu ayrılık ondandır. Ya da belki de kendilerini diğerlerinden ayrı gördüklerinden olabilir. 



 
Pek çok kişi saymayı beceremediğinden olsa gerek bu piramidin 12 katlı olduğunu ve bunun 12 İsrail Boyu'nu sembolize ettiğini söyler. Buralardalarsa yeniden baksınlar katları belirginleştirdim ve numaralandırdım, işte size 13 katlı Mason piramidi.


tyuıtyıwrytwrywetwretwrtwrtywr:PPpP
Piramidin üzerinde çık renklerle "ANNUIT COEPTIS" yazar. Kaynağını Tevrat'tan alan bu sözün anlamı "Başladığın İşi Bitirmek!" tir. Bu arada bu söz dizisinin toplamda 13 harf içerdiğini çoğu kişi gözden kaçırmaz, ancak COEPTIS deki OE harflerinin ayrı değil, tek bir harf olduğuna dikkat edilmeli.



 
Piramidin altında da "NOVUS ORDO SECLORUM" yazıyor (siz saymadan söyleyeyim 17 harf). Novus=new=yeni, Ordo=earth=dünya, Seclorum=order=düzen. Yani masonların hedefi YENİ DÜNYA DÜZENİ!!




Piramidin en alt katında Romen rakamlarıyla yazılmış bir sayı bulunuyor, daha doğrusu bir tarih. o sayıları düzenlemenize yardımcı olayım:



M=1000,D=500,C=100,L=50,X=10,V=5,I=1
                                M=1000
DCC=500+100+100=700
          LXX=50+10+10=70
                           VI=5+1=6
+____________________

          MDCCLXXVI=1776

Bu tarihte şaşıracak bir şey yok gibi görünüyor. Amerika'nın kuruluşu, ilk köşe taşının dikildiği yıl. Ama hatırlayın, amerikaya ilk gidenler mason değiller miydi? Evet öyleydiler, ve gittikleri zamanda birleşip, Dan Brown'ın da kitaplarına konu olan Illuminati adlı tarikatı kurdular. Illuminati'nin de bu sembollerle dolu bir tarikat olduğunu söyleyebiliyoruz.

Masonlar bu tarihi de özel olarak beklemiş olmalı. Tarihin sırrı, ikiye bölününce oraya çıkıyor:
1776/2=888



666 denince aklınıza şeytan gelir (aslında o sayı 696'dır). 999 ise -ki bunu çoğu kişi bilmez- Tanrı'yı sembolize eder. Ve yine şaşırtıcı bir şekilde de 888, İsa Mesih'i ifade ediyor. Bunun kökleri Grekçe'ye dayanıyor. İnterneti araştırıp bununla ilgili bilgi bulabilirsiniz. Amerika'nın ve Masonlar'ın kendilerini bir tür 888+888=1776 yani bir tür "ikinci mesih" olarak görüyor olmaları en güçlü iddia!


Bilinen pek çok eski bilimci, gezgin ve yazar da masondu; Newton, Galileo, L. Da Vinci... Kendi alanlarında uzman olan mason üyeleri, sembolleri eserlerine gizlemişlerdir. Doların üzerindeki piramitte de üçgenin benzerlik teoremi görülür. İçinde göz olan üçgen ile bütün piramit uzunluk olarak 1/4 , yani alan olarak 1/16 oranına sahiptir.



Dairenin içinde bir üçgen görünce, bir üçgen daha koymak istiyor canımız. Ama baş aşağıya bir şekilde.
Şekli düzgün çizemedim ama bakın mason kardeşlerimiz piramidin etrafına ne gizlemiş:


Üüüütwt
Yıldızın köşelerinde A,S,M,O,N harfleri var. Ya da M,A,S,O,N harfleri diyelim...


Piramitleriyle bu kadar uğraşıldığını duysalar ne kadar üzülürlerdi Washington ve arkadaşları... Belki de sevinirlerdi çünkü onların izini sürüyoruz ve merak ediyoruz... Bunları bulmak masonizmin sır çemberini daraltsa bile, onların aydınlanma çemberini genişletiyor olabilir...

Piramidi bırakıp sağ tarafındaki kartala geçelim öyle ise. Kartalımızda da incelenek bir çok yer var. Üzerindeki yıldızlar, kanatları, oklar, zeytin yaprakları hatta zeytinler...


uır 
Buraya kadar okumayı başardıysanız sembol aramaktan fal taşı gibi açılmış gözleriniz yukarıdaki yıldızların şeklini hemen yakalamıştır. Toplam 13 adet yıldız, altı köşeli yıldız şeklinde! Üstelik oluşan her bir üçgen tepesinin arkasına, Her Şeyi Gören Göz'ü simgeleyen birer yıldız denk geliyor. Her bir piramidin de farklı renk bir çizgiyle kesildiğini ve tepelerinin ayrıldığını da görebilirsiniz.

Kartalın ağzında tuttuğu papirüse benzeyen kağıtta E PLURIBUS UNUM (13 harfli) yazıyor. Bu "pek çokları arasında bir tane" anlamına geliyor. Tabi ki bu da sembolik bir ifade, herkesin mason olamayacağını ifade ediyor. Ancak kartalın başındaki yıldızların oluşturduğu şekilde, altı köşeli büyük yıldızın ortasına bir yıldız daha denk geldiğini görüyoruz. Bu yıldızı da hesaba katarak "pek çokları arasında bir tane" sözüyle aslında " milyonlarca mason olsa bile, sadece bir tane önder var"  anlamını kasdetmiş olmalılar.



Kartalın üzerinde kalkan şeklinde bir arma var. Arma 7 açık renk ve 6 koyu renk çizgiden oluşuyor. Yani toplamda yine 13 çizgi var. 7 açık renk çizgi burada Kutsal Şamdan'ı ifade ediyor olsa gerek.


Kartal bir pençesinde zeytin dalı, diğerinde ise bir kaç tane ok tutuyor. Burada Amerika'nın "Biz istersek savaş, biz istersek barış!" mesajını verdiği çıkarılıyor. Ya da Amerikalılar değil de masonlar böyle diyor. İkisi de komplo teoricilerinin işine gelecektir.
Ancak bu oklarda ve zeytinlerde ilginç olan bir şey var; okların, yaprakların ve zeytinlerin sayıları eşit. Bilin bakalım kaçar tane?



Son olarak kartalın kanatları. Farklı sayılarda gibi görünmesine rağmen (bazıları 32 tane saymış) iki kanatta da aynı sayıda tüy var, 33'er tane. Bize göre sağ tarafta duran kanattaki belirsizliği bir iki çizgiyle hallettim. İşte 33 kanat!



Şimdilik tespit ettiğim semboller bunlar. Ayrıca piramit-alan ilişkisini açıkladığım resimdeki piramidi incelerseniz tabanı yüksekliği aynı uzunlukta.
Bunlar dışında öz yüze gizlenmiş ufak bir de baykuş var. Pek çok kültürde ve masonizmde baykuş bilgeliği sembolize eder. Hatta Son Hava Bükücü Avatar'da bile! 10.000 şeyi bilen Whan Shi Tong!

2 yorum:

  1. Emeğinize sağlık ben okurken buyuk keyif aldim.

    YanıtlaSil
  2. Başka varmı uydurdukların bittimi.Bu parayı ilk basan görse hassittir böylemiymiş der.

    YanıtlaSil

yorum için teşekkürler. Ü.Keskin